sv

Bodrum Papatyası Nasıl Bir Çiçek? Bakımı Nasıl Yapılır?

982 Okunma — 10 Şubat 2023 00:35

Çiçekleri sever misiniz? Şimdi sizlere son zamanların en hoş ve gözde çiçeklerinden birini anlatacağız. Bodrum papatyası iyi mi bir çiçek ve bakımı iyi mi yapılır? Eğer bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız okumaya devam edin ve hepsini öğrenin. Belki bigün siz de bu kadar hoş bir çiçeği almak ve büyütmek istersiniz. Lafı daha çok uzatmadan derhal detaylara geçelim.

Bodrum Papatyası Nasıl Bir Çiçek?

Bodrum papatyası, Afrika papatyası şeklinde de biliniyor. Yaprakları koyu yeşildir ve son aşama dayanıklıdır. Bodrum papatyasının en mühim özelliği ise gündüz çiçeklerinin açması ve akşamları da kapatmasıdır.

İlk çiçeklerini ilkbaharda açarken yaz sonuna kadar da çiçeklenmeye devam eder. Böylece bulunmuş olduğu ortamda olabildiğince hoş bir imaj oluşturur. Eğer bodrum papatyası büyütmek istiyorsanız rüzgar olmayan yerlerde muhafaza etmeniz gerekiyor. Soğukta bırakırsanız da ölür.

Bodrum Papatyası Bakımı Nasıl Yapılır?

Peki bu çiçeğin bakımı iyi mi yapabilirsiniz ve büyütebilirsiniz? Bodrum papatyası 60 cm’ye kadar uzar ve yerini severse tüm yaz süresince açar. Sulama son aşama önemlidir. Asla susuz bırakmamalısınız. Buna ek olarak;

  • Güneş gören bir yerde olmalı.
  • Hafif formda olan topraklara ekebilirsiniz ya da saksıda büyütebilirsiniz.
  • Toprağın hava alması da önemli
  • Yeteri kadar sıvı gübre verebilirsiniz.
  • Fazla gübrelememeye dikkat edin. Çiçek gelişimine katkıda bulunmayacaktır yalnızca yaprakları çoğaltacaktır.
  • Sulama yaparken de kışın az, yazın sıklıkla sulama yapın. Ama katiyen aşırıya kaçmayın.

Burada şu şekilde bir not ekleyebiliriz: Bodrum papatyası kuraklığa ve susuzluğa uzun süre dayanabilir. Ama bu özelliğinden kaynaklı da derli toplu bakımınızı aksatmayın.

Eğer artırmak ve diğer bodrum papatyaları da üretmek istiyorsanız tohumlarını kullanabilirsiniz. Her yıl bir kez tohum ekmeniz kafi olacaktır. Sıcak havalar için makul değildir bu sebeple ılık havaları tercih edebilirsiniz. Böylece toprak hava alabilecek. Siz de ona makul bir halde tohumunu atabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir;  En Pahalı Kuruyemişler! Dünyanın En Pahalı 8 Kuruyemişi

Ayrıca bodrum papatyasının yapraklarında sararma ve küflenme görürseniz de derhal çiçekten ayırın. Çünkü o küflenme ya da sarılık çiçeğe de ulaşırsa onu öldürebilir. Bunu engellemek için de yaprakları ayırmanız kafi olacaktır.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.