4 Şubat 2023
Hayvancılık Yönetimi: Artık yeni bölümler, meslek alanları ve fakülteler açılıyor. Bunlardan biri de son vakit olabildiğince alaka gören ‘Hayvancılık Yönetim Bölümü’. Bu alanı daha ilkin duymuş muydunuz? İşte hayvancılık idare bölümü… İş imkanları ve maaşı ile alakalı bilmeniz gereksinim duyulan her şeyi size anlatacağız.
Çiftlik yönetimi kısmı şeklinde de malum bu bölüm olabildiğince yeni. Hem alaka topluyor hem de merak uyandırıyor. Eğer hayvanları seviyorsanız ve hayvanların merkezde olduğu bir iş istiyorsanız hayvancılık idare bölümünü inceleyebilirsiniz. İşte detaylar…
Üniversitelerde yeni bir bölüm olarak karşımıza çıkan çiftlik yönetimi ile alakalı şu şekilde bir malumat vermek istiyoruz: Bu bölümün açılma amacı çobanlığa olan ilgiyi çoğaltmak ve bir meslek olarak iyi paralar kazanılmasını sağlamak. Aynı zamanda bu bölüm 2 senelik olacak. Henüz açılmadı ama en hızlıca yeni bir bölüm olarak karşımıza çıkacak.
Tarım alanına alaka duyan kişiler, hayvancılık yönetimi bölümünü keyifle okuyabilir. Buna ek olarak, benzer bir alan olan Hayvancılık işletmelerinde de çalışabilirsiniz.
Bu kısımda çobanlığa ve hayvanlara dair gayet fazla bilgili olacaksınız.
Hayvancılık idare bölümünü kazanmanız için öteki bölümlerde ne isteniyorsa aynı kurallar geçerli. İşte yapmanız gerekenler:
Eğer bu özelliklere sahipseniz ve harbiden okumak istiyorsanız derhal bu kısmı araştırabilirsiniz.
Peki hayvancılık idare kısmı seçtiniz ve kazandınız. Sonrasında ne olacak? İş imkanları ve maaşı nedir? İşte merak ettiğiniz tüm cevaplar için okumaya devam edin.
Günümüzde ziraat alanında çalışan kişilere, istihdam alanına gereksinim var. Bu ihtiyaçtan kaynaklı oluşturulan bölüm, şimdiden ilgileri üstüne çekiyor.
Peki, bu şekilde bir bölüm okuduktan sonrasında işe başladığınızda maaşınız ne kadar olacak? İşte bu problemin da cevabı:
Eğer hayvancılık yönetimi yerine benzer bir bölüm tercih etmek istiyorsanız bu hususta da size destek olmak isteriz. Az ilkin de bahsetmiş olduğumuz gibi hayvancılık yönetimi olabildiğince yeni bir bölüm ve derhal hemen eğitimleri yalnızca birkaç üniversitede verilmeye başlandı. Ama hayvanları seviyorsanız, ziraat alanına ilgiliyseniz de birkaç meslek önerisinde daha bulunmak isteriz.
Veteriner: Bu mesleği seçerek hem hayvanlara destek olabilirsiniz hem de işinizi sevmiş olarak yapabilirsiniz. Buna ayrıca baytar olduğunuz vakit kendi içlerinde bölümlere ayrılabiliyor.
Bu alanlardan birini seçerek kendinizi geliştirebilirsiniz ve böylelikle daha fazla istediğiniz alanda mesleğinizi icra edebilirsiniz. Asgari tutarı göz önünde bulundurduğumuz vakit baytar olarak ayda minimum 10 bin TL kazanabilirsiniz. Tabi bu ücretlendirme devlete bağlı kurumlar ya da hususi kurumlarda farklılık gösteriyor. Bu sebeple de hususi sektörde bir işe başladığınız vakit alacağınız para minimum 12 bin TL olacak.
Genel olarak hayvancılık idare kısmı ile alakalı bilmeniz gereksinim duyulan her şeyi anlattık. Buna ek olarak, hayvancılık yönetimi kısmı açılmadan ilkin değişik bölümleri de araştırmak dilerseniz diye veterinerlikten bahsettik. Eğer tarımı, hayvancılığı ve devamlı iş yapmayı seviyorsanız o vakit bu bölümleri değerlendirebilirsiniz.
Hayvancılık yönetimi bölümünün hangi üniversitelerde eğitimine başlandığını araştırabilirsiniz. Bu sayede yazacağınız üniversiteleri de daha önceden belirleyebilirsiniz. Eğer bu makale size yararlı olduysa öteki yazılarımıza da göz atabilirsiniz. Bilmek isteyeceğiniz tüm detayları sayfamızda bulabilirsiniz.
Yorum Yaz